День гімназійних династій

61

11 грудня – День гімназійних династій
Гімназійна династія – це рід, декілька поколінь, представники яких вчилися або вчаться в одному навчальному закладі. Ця традиція не порушена і в нашій гімназії. Піднімаються і живуть гілки цілого роду, для яких вірність школі-гімназії № 59 імені О.М. Бойченка вже стала сімейною традицією.
Цим дружним династіям ми присвятили своє дослідження в рамках святкування 100-річчя школи-гімназії

Як виявилося, всього в нашій гімназії навчаються представники більше 20 гімназійних династій.

У школі-гімназії навчаються представники найчисельнішої ( 12 осіб) династії – Шуляк Ксенія (7-Г) та Утін Кіріл (3-А). Династія бере свій початок від трьох сестер та брата Марієвських.

З 1936 року беруть початок «династії старожилів» школи-гімназії – династія Чернових Артема і Кирила (2-А) та династія Турейчук Марії (2-В) і Дар’ї (11-Б)

Присутніх на святі привітали представники творчих династій – Шталтовні Анастасія (5-В) та батько Андрій; Коваленко Арсеній (1-В) та бабуся Світлана Іванівна.

Саме сьогодні виповнюється 50 років, як Макарчук М.Ф. розпочала педагогічну діяльність у нашій гімназії. Родина Марії Федорівни – яскравий представник гімназійних династій.

На святі були присутні Язловицька Н.М. та Шамота О.М., які спочатку  вчилися в школі 59 разом зі своїми сестрами та братами –  тепер в гімназії навчаються їхні діти, а вони самі  є вчителями.

Окрасою свята стали творчі відання від родини Малішевських  – Анни, Анастасії, Олени та Уляни; вихованців ансамблю бального танцю «Лілея»; Прожогіної Діани (8-В).

4 11 14 15 13 12 8 7 2