Міжнародний день грамотності – 2022

завантаження

8 вересня  у світі відзначають Міжнародний день грамотності,  щоб привернути увагу та занепокоєння проблемами грамотності, які існують як на рівні країн, так і в усьому світі.

Міжнародний день грамотності був заснований Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у 1966 році, щоб «нагадати громадськості про важливість грамотності як питання гідності та прав людини». 

Міжнародний день грамотності-2022 цього року відзначався під гаслом «Трансформація навчальних просторів грамотності».

Ми щороку долучаємося до його відзначення.

Цьогоріч учні 1-4 класів працювали у форматі квесту, адже це так цікаво та пізнавально знайти та виправити помилки. Так запам’ятається найкраще.

Учителі української мови для учнів 5-11 класів провели різноманітні заходи, присвячені цій темі: інформаційні п’ятихвилинки, диктанти пізнавального змісту, презентації та ін.

Учні 8-9 класів спробували себе у ролі редакторів.

Грамотність — фундамент, на якому будується подальший розвиток нашої країни, підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення розвитку України та її європейського вибору.

“Українська мова – це модно!” Дійсно, нарешті, володіння рідною мовою стало не лише необхідно, а й круто, сучасно, популярно, це – ознака стилю і престижу.

Сьогодні стильно бути грамотним!