Міжнародний день музеїв

18 травня – Міжнародний День музеїв

Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали.

Для України цей день виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.

Завдяки самовідданій творчій праці тих, хто присвятив своє життя розвитку музейної справи, дбайливо зберігається й примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

Україна володіє безцінними музейними колекціями – археологічними, історичними й художніми. Це національна скарбниця, яка повинна бути доступна всім!

У зв язку з війною в Україні велика кількість вітчизняних музеїв зачинені для відвідувачів  або працюють онлайн. Тому  пропонуємо добірку корисних посилань для перегляду віртуальних екскурсій музеями України :

Незвичайні музеї України :

https://youtu.be/NhbLXdoq254

Музей скла у Львові :

https://youtu.be/wDdzUuJyvPs

Музей трипільської культури :

https://youtu.be/H4MOoBjWyoE

Національний музей космонавтики імені С.П. Корольова :

https://youtu.be/s1_6oqzRAEk

Віртуальний тур українськими музеями просто неба :

https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

 

зображення_viber_2022-05-17_12-29-13-938Для учнів 10-А класу (класний керівник Ісаченко Л.М.) відбулася онлайн-екскурсія Музеєм Івана Гончара